Gammalt och Nytt - Gott och Blandat

September

Vad är det då som har hänt under sommaren, vi hade de stora seglingarna som hade vårt Göteborg som mål, det var fantastiskt att se när de anlände och efter hand seglade in under Älvsborgsbron för att lägga till i Frihamnen. Det var pompa och ståt, fest och kalas, så till den milda grad att en besättningsman på en av båtarna, av hunger kan vi förmoda, bet en vakt i ett finger (läst i pressen) och man kan ju förstå att maten kanske han tröttnat på den sista långa, seglingsetappen.

För att stanna kvar vid älven och båtarna så har även Ostindiefararen Götheborg varit ute på turné och bland annat varit uppe i Vänern, med något förminskad rigg, för att komma igenom lite olika trånga passager.

Efter det var det dags att ge sig ut på västerhavet igen för att återvända till hemmahamnen vid Eriksberg med dunder och brak av åtta kanonskott, det var mäktigt.

”Svettekörka” blev namnet på bastun i Frihamnen, som man hoppas få ett pris för sin byggnadsidé, sedan kan man väl ha tankar om namnet och med lika många åsikter som vi är medlemmar, eller hur? Det blir säkert bra i slutändan.

Det har hänt förut och nu händer det igen, människor på flykt från krig, fasor och umbärande och där omvärlden gör allt för att hjälpa till, inte minst vårt lilla Sverige. En gemensam kraftansträngning kanske fordras mot de länder som stöter bort sitt folk, där människorna inte ser någon annan utväg än att fly sina hem. Inte ens, i vår vildaste fantasi, kan vi sätta oss in i deras situation.

Nu känns det gott att vara tillbaka till nya/gamla rutiner igen, nya träffar med er alla Lindholmsflickor och vi hoppas att kunna hitta på lite roliga saker tillsammans, under kommande träffar. Varför inte bilda en liten kommitté, utanför styrelsen, där vi kan ha en nära kontakt med varandra och som kan komma med lite olika förslag om aktiviteter, utflykter och festligheter. Ja, som ni förstår så finns det mycket att fundera på, planera för och det är roligt om vi alla kan hjälpas åt i fortsättningen så att det blir så bra som möjligt.

Nu har vi första träffen efter sommaren den 6 oktober och därefter blir det loppis den 10 november, Hoppas att ni kommer ihåg, att den som vill, tar med sig 3 – 5 saker och det som inte blir sålt, tar var och en med sig hem igen, eftersom vi inte har några lagrings- möjligheter. Prissättningen blir från 10 kronor till 50 kronor, där man försöker sätta värdet på sina egna saker.

Pengarna som kommer in går, oavkortat, till vår förenings framtida bruk, såsom festligheter under tiden och sedan för vårt jubileum 2018 då föreningen

fyller 60 år.

Så nu kära Lindholmsflickor, som man sa förr i tiden, ”håll er i skinnet”, menas idag, var rädda om er fram till dess.

Hälsningar Marita och Solveig

Och regnet det bara öste ner, stormarna ven och sydväst och paraply var ett måste och inga väderutsikter att glädjas åt…….

Det var ingen bra början på sommaren och när vi som bäst trodde att sommaren hade övergivit oss så blev det ju inte så tokigt ändå och till slut, kom det till och med lite värme. Det var skönt för alla som hade arbetat hela året för sin semester, barnen fick lite sol och värme, innan det var dags för skolstart igen. Vädret är som det är, inget som vi kan påverka och nu får vi njuta av de fina dagar det kan bli, innan vintern kommer.