Gammalt och Nytt - Gott och Blandat

Mars 2016

Hej alla Lindholmsflickor,

Nu har vi kommit till mitten av mars och man känner av att våren är på väg, det är ljust på morgonen och kvällarna blir längre och längre, underbart.

Aftonstjärnans Kulturförening vill slå ett slag för fler medlemmar och det kommer att finnas blanketter för den som är intresserad och känner sig manad, det är ju viktigt att vi får behålla och förvalta detta arv som vi fått, så tveka inte……..

Den 15 mars hade vi ett aktivitetsmöte där Yngve Holmqvist var inbjuden för att tala- och visa bilder av Lindholmen då och nu. Det var fantastiskt trevligt och underhållande och se hur det såg ut och historien långt bakåt i tiden där det lär ha funnits både kungar, slottsherrar och på den tiden (sken)heliga Birgitta som senare blev bara helig. Skulle gärna se och höra det igen. Vi var 48 st och bara det känns jättebra och det verkade som om alla var nöjda.

Nu har vår-resan bestämts och den kommer att gå till Åsunden och gårdarna runt sjön och det är redan många som har tecknat sig och det är ju väldigt roligt när det tilltalar så många med en gång.

Nu har tranorna börjat komma, fåglarna kvittrar och måsarna har börjat skria på morgonen, snödroppar och andra tidiga vårblommor har startat våren för oss och påskliljor och annat sticker upp på sina håll i trädgårdsrabatterna och det känns lika fantastiskt varje år…….

Nu står påsken för dörren, den kommer tidigt i år, och vi vill passa på att önska alla EN Glad Påsk och också påminna om nästa vårmöte den 26 april då vi också presenterar lite av programmet för vår-resan med lite hållpunkter och vilka samhällen vi kommer att passera.

Om ni tycker att sidan ser tråkig ut så har ni helt rätt, det var väldigt svårt att få till det med bild och text och vi har slitit vårt hår innan vi har fått till det med hjälp av vår Yngve Holmqvist förstås. Tycker ni att det är värt att fortsätta ändå, eller skall vi lägga det på is ett tag framöver, ha gärna en åsikt.

Var rädda om er

hälsar