Ordförandes Spalt

Mina anor från Lindholmen sträcker sig tillbaka till 1863 då min mormors mamma Augusta Josefina Johannesdotter föddes i Lindholmens 1 rote, vilket troligen var Pilegården. Hon gifte sig med Edvin Julius Samuelsson. Augusta och Edvin Julius bodde som gifta i/på Pilskogen. År 1919 köpte de ett torp i Högsbo men flyttade 1939 tillbaka till Lindholmen. Det föddes 6 barn i familjen, den äldste sonen var Ivar Samuelsson och vår mormor Anna Samuelsson var andra barnet. Vår mamma blev enda barnet och bodde sedan på lite olika platser på Lindholmen, gifte sig och där på Lindholmsvägen bodde vi sedan tills vi flyttade till Kyrkbyn 1953.

Gick mina 3 första år i Mjölkflaskan, därefter Gamla Lindholmsskolan i 3 år och så blev det 2 år i Bräckeskolan för att sedan avsluta med sista året på Lindholmsskolan igen.

Sedan blev det arbetsliv, familj och tre barn, och sedan arbetsliv igen med lite olika inriktningar som alla har varit roliga och intressanta.

Föga anade väl Ivar Samuelsson, som valdes till ordförande för Föreningen Lindholmspojkarna år 1950, att jag 65 år senare, hans systers yngsta barnbarn, skulle bli invald som ordförande i Kamratföreningen Lindholmsflickor.

Det är ett stort ansvar, men roligt och spännande, och jag skall göra mitt bästa.

Ulla Jakobsson Ordförande